Tinerii – între drepturi și autonomie

Orice tânăr ar trebui să poată să fie activ în societate și să profite de oportunitățile acesteia. Fie că vorbim de găsirea unui loc de muncă, participare la viața democratică, menținerea unui stil de viață sănătos, accesul la o locuință sau

Orice tânăr ar trebui să poată să fie activ în societate și să profite de oportunitățile acesteia. Fie că vorbim de găsirea unui loc de muncă, participare la viața democratică, menținerea unui stil de viață sănătos, accesul la o locuință sau accesul la evenimente culturale și sociale, tinerii trebuie să ajungă să își ia viața în propriile mâini. Statul are un rol major în acest proces. Care dintre măsurile sale au cu adevărat un impact pozitiv? Care dintre ele sunt inaplicabile sau chiar dăunătoare? Ce altceva mai trebuie făcut?

Stabilim împreună prioritățile mișcării de tineret!

În perioada 11- 14 Decembrie Consiliul Tineretului din România organizează conferința „Tinerii – între drepturi și autonomie”. Sunt invitate să se înscrie organizațiile de / pentru tineret interesate de această problematică, alături de experți și tineri care au o poveste de spus. Autoritățile centrale și locale vor fi și ele invitate să delege reprezentanți care să intre în dialog cu ceilalți participanți. La finalul conferinței va fi elaborat un raport referitor la eficiența politicilor publice menite să faciliteze drumul tinerilor spre o viață autonomă și un set de recomandări pentru autoritățile publice. Consiliul Tineretului din România va susține apoi implementarea acestora, atât direct cât și prin susținerea organizațiilor de profil.

Dă START unor noi colaborări în interesul tinerilor!

Suntem conștienți că ideile bune schimbă lumea. Această conferință va fi un loc ideal, în care organizații din toată țara, active în domenii diferite și având ca grup țintă categorii variate de tineri să-și promoveze ideile și bunele practici. Împreună vom forma cadrul perfect pentru nașterea unor inițiative care pot avea un impact pozitiv major asupra mult mai multor tineri și pot duce la întărirea reciprocă a organizațiilor de tineret.

Află mai multe informații

Pentru a afla mai multe detalii în legătură cu această conferință te invităm să citești această descriere. Tot acolo vei găsi și datele noastre de contact, în cazul în care ai mai multe întrebări.

Vino alături de noi! Înscrie-te.

Te poți înscrie la conferință accesând și completând acest formular. Pentru că locurile sunt limitate vom încerca să selectăm participanți cât mai reprezentativi geografic, din punct de vedere al domeniilor de interes al organizațiilor și al caracteristicilor socio – economice ale participanților. Termenul limită pentru înscrieri este 8 Decembrie, urmând ca în prima parte a datei de 9 candidații selectați să fie anunțați
Îți mulțumim pentru interes. Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru tinerii din România!