office@ctr.ro

StartupCity Cluj-Napoca

În data de 5 martie 2020, Consiliul Tineretului din România a participat la cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor, eveniment ce s-a desfășurat în Cluj-Napoca. 

La eveniment a participat Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, reprezentanți ai Guvernului, precum Ministrul Educației, Monica Anisie și Președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Sabin Sărmaș.

În cadrul evenimentului, reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale au susținut prezentări și au făcut anunțuri privind calendarul anului 2020 pentru fondurile europene.

Dezbaterea ”Orizont Europa: provocări și perspective” a avut ca scop un dialog cu cetățenii pe tema programului Orizont Europa, viitorul program-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Este o inițiativă emblematică a UE menită să sprijine populația tânără prin cercetare și inovare, venind în completarea finanțărilor disponibile la nivel național și regional.

Închide