Rezultatele celui de-al 7-lea ciclu al Dialogului UE cu Tinerii

În noiembrie 2018, o nouă Strategie a UE pentru Tineret a fost adoptată de către Miniștrii Tineretului din Consiliul Uniunii Europene pentru perioada 2019-2027Strategia include anexe specifice Dialogului UE cu Tinerii (succesorul Dialogului Structurat cu Tinerii) și cele 11 Obiective Europene pentru Tineret.

Dialogului UE cu Tinerii este un mecanism de participare al tinerilor la nivelul Uniunii Europene, menit să aducă vocea tinerilor în prim-planul decidenților europeni.

Ciclul 2019-2020 al Dialogului UE cu Tinerii se desfășoară pe durata Președinției TRIO-ului la Consiliul UE format din România – Finlanda – Croația și este conceput în jurul temei „Crearea de oportunități pentru tineret” (tema propusă de TRIO). Acesta a început pe 1 ianuarie 2019 și se va finaliza pe 30 iunie 2020. 

Consultarea tinerilor din cadrul ciclului 7 de Dialog al UE cu Tinerii vizează Obiectivele Europene de Tineret pe care țările din TRIO-ul care conduce Consiliul Uniunii Europene și le-au ales, după cum urmează:

Quality Employment for All – Locuri de muncă de calitate pentru toți (România)

Garantarea unei piețe a muncii accesibile, cu oportunități care să conducă la locuri de muncă de calitate pentru toți tinerii.

Quality Learning – Învățământ de calitate (Finlanda) 

Integrarea și îmbunătățirea diferitelor forme de învățare și pregătirea tinerilor pentru provocările unei vieți în continuă schimbare în secolul XXI.

Moving Rural Youth Forward – Dezvoltarea tinerilor în mediul rural (Croația)

Crearea condițiilor care să permită tinerilor să-și dezvolte potențialul în mediul rural.

Raportul elaborat în cadrul ciclul 2019 – 2020 al Dialogului UE cu Tinerii este disponibil aici.

De asemenea, în perioada 9 – 11 martie 2020, tineri din toată Uniunea Europeană se întâlnesc la Zagreb, Croația, să discute rezultatele Dialogului UE cu Tinerii. La baza discuțiilor din cadrul conferinței vor sta încă două documente, și anume:

Mai puteți consulta și Raportul Grupului Național de Lucru privind cel de-al 7-lea ciclu al Dialogului UE cu Tinerii.