office@ctr.ro

Apel pentru depunerea candidaturilor în vederea dobândirii titlului ‘Capitala Tineretului din România’ pentru perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020

Începând din 2 mai, orașele românești de rangul 0, I, II și III își vor putea depune candidatura pentru a deveni Capitala Tineretului din România! Termenul de depunere în prima rundă de concepte va fi 30 iunie, iar guvernanța programului va veni în întâmpinarea candidaților cu o platformă de aplicare completă integrată online, pentru a răspunde tendințelor de modernizare din domeniu.

Juriul, format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituțiilor publice și ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare va stabili până în data de 31 iulie care orașe intră în etapa finală a competiției, urmând ca orașul câștigător să fie desemnat în noiembrie și să poarte titlul în perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020.

Informațiile complete referitoare la proces de candidatură și selecție vor putea fi accesate și pe pagina oficială a programului, www.capitalatineretului.ro.

Programul „Capitala Tineretului din România” este coordonat de un parteneriat format din Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română. Edițiile locale sunt gestionate prin co-management de primăria orașului câștigător și organizațiile de tineret din oraș, iar efortul acestora este sprijinit printr-un premiu de 50.000 de Euro oferit de Banca Comercială Română.

Orașele desemnate să poarte acest titlu au venit cu o serie de concepte ce au format bazele unui program urban tematic pentru tineret de amploare.

Timișoara 2016-2017 (ediție pilot)

Programul orașului Timișoara sub egida titlului s-a format în jurul conceptului CHECK-OUTimișoara (Ce Caut: Timișoara).

CHECK-OUTimișoara – grafie în limba engleză – este îndemnul Timișoara Capitala Tineretului în România adresat tinerilor, și anume: verifică, inspectează, cunoaște-ți orașul!, dar și: ieși din spațiile închise, în stradă sau în natură pentru a fi cu ceilalți tineri, pentru a interacționa și a produce rezultate pentru tine și pentru comunitate.

Ce Caut: Timișoara – grafie în limba română – este întrebarea pe care și-o pun tinerii timișoreni pentru a-și găsi identitatea și a stabili legătura necesară cu comunitatea și cu orașul lor. În acest an ne propunem ca prin activități specifice să oferim răspunsuri la această întrebare.

Bacău 2017-2018

COLOREAZĂ-ȚI GENERAȚIA reprezintă dorința orașului de a-i încuraja pe tineri în eforturile lor de a-și contura identitatea. Coordonatorii doresc ca prin implicarea lor, tinerii în comunitate prin intermediul proiectului „Bacău – Capitala Tineretului din România” să-i ajute să se descopere responsabili, activi și creativi pentru a schimba stereotipul de oraș Bacovian.

Venind în întâmpinarea lor cu un set de valori care stau la baza unei comunități sănătoase, coordonatorii se așteaptă ca fiecare pas parcurs în acest proiect să-și pună amprenta în viețile băcăuanilor și să genereze orașului o nouă imagine care să confirme faptul că în comunitatea locală există potențial și o puternică dorință de dezvoltare!

Preocupările tinerilor au creionat contextul celor cinci direcții în care fiecare se poate regăsi, provoca și mai ales dezvolta. Cultura, Educația, Mediul, Antreprenoriatul și Sportul, prin evenimentele specifice acestora, corespund nevoilor unei comunități cu spirit de inițiativă.

“Doar împreună vom colora orașul!”

Baia Mare 2018-2019

Misiunea pe care și-a asumat-o Baia Mare este aceea de a transforma Baia Mare în cel mai deschis şi prietenos oraş din România cu tinerii, prin  susținerea inițiativelor tinerilor și a organizațiilor de tineret și transformarea în realitate a viziunii acestora privind procesul de dezvoltare comunitară.

Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș împreună cu municipalitatea Baia Mare propun programul #Uturn, dezvoltat pentru Baia Mare – Capitala Tineretului din România, care își propune să asigure infrastructura dedicată activităților de tineret și să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să se implice activ, să își descopere propriul potențial și să contribuie la dezvoltarea comunității.

Pentru mai multe informații preliminare coordonatorii programului pot fi contactați prin András Farkas, secretarul general al programului, la adresa haisavorbim@capitalatineretului.ro, respectiv la numărul de telefon 0757055591. Ne puteți scrie și mesaj Facebook prin pagina programului ce poate fi accesat pe www.facebook.com/capitalatineretului.

Informațiile complete referitoare la proces de candidatură și selecție vor putea fi accesate și pe pagina oficială a programului, www.capitalatineretului.ro.

 

Închide