Mulțumim celor care au „pus umărul” la treabă!

  • Post published:29 noiembrie 2016
  • Post Category:Proiecte

Orice acțiune de amploare are în spate mulți oameni care pun umărul la treabă și o fac să se întâmple. Dacă Summitul Tinerilor s-a întâmplat și noi am reușit, cu toții, să ne simțim excelent la Timișoara cu această ocazie, un mare mulțumesc îl datorăm inițiatorilor, voluntarilor și organizatorilor. Ei sunt cei care au fost acolo să ne primească la cazare, care au păstrat legătura cu noi, dar și cu speakerii, cei care au gestionat încurcăturile apărute, au pregătit sălile în care ne-am desfășurat activitatea, au făcut cumpărături mai mari (rezervări de camere și săli pentru sesiuni) sau mai mici (coli de flip-chart, markere) și ne-au oferit, la nevoie, sfaturi.

Summitul Tinerilor a adunat repede în jurul lui inițiatorii și partenerii principali. CTR a făcut o propunere de concept de eveniment pregătit în special de președintele Mihai Dragoș și vicepreședinta Ștefania Ciuraru și a primit rapid un „Da”, precum și promisiunea unei investiții considerabile, din partea Băncii Comerciale Române – mai exact, din partea lui Ionuț Stanimir, Nicoleta Deliu și Claudia Oprescu. Amploarea evenimentului a putut fi atât de mare datorită lor. Tudor Ogner, din partea Federației Share Cluj-Napoca și Andras Farkas, cofondator al Grupului PONT, au sprijinit și ei de la început ideea acestui eveniment ca moment central al programului „Capitala Tineretului din România”. Mihai Vilcea a adus Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) în prim-planul organizării Summitului și a inclus conferința națională de dialog structurat, organizată de ei, în program. Tot el a ținut în „frâu” costurile, ne-a adus cu picioarele pe pământ, a găsit soluții atunci când au apărut probleme și a pregătit terenul pentru venirea noastră în Timișoara. Andrei Popescu, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, a înțeles valoarea pe care programul de Capitală a Tineretului din România îl poate avea și a hotărât să ofere sprijinul său și al MTS prin organizarea, în cadrul programului și al Summitului Tinerilor, a întâlnirii rețelei de lucrători de tineret #TineREȚEA și, sau mai ales, Gala Tineretului din România, punctul culminant al Summitului și momentul în care cele mai bune proiecte de tineret au fost premiate și a fost anunțată următoarea Capitală a Tineretului din România!

Coordonator al procesului de organizare în Timișoara a fost Mirela Lupu. Ea, Lorena Smarandache, Daniel Craia, Florin Vilcea, Robert Ciocotoiu au fost altături de voi în fiecare zi, fie că i-ați văzut, fie că pregăteau în culise reușita secțiunilor evenimentului. Chiar dacă nu au urcat pe scenă, ele și ei au dus greul pe perioada desfășurării evenimentului și merită felicitările noastre.

Coordonator de eveniment a fost Ștefania Ciuraru. A gândit structuri de sesiuni, a pregătit apeluri, a selectat participanți, a publicat rezultatele selecției, a gestionat comunicarea online din partea CTR, a păstrat legătura cu partenerii, a păstrat legatura și cu participanții și a avut imaginea de ansamblu asupra a tot ce se întâmplă. Practic, Ștefania și-a pus viața pe pauză vreo două săptămâni înainte de Summit și în timpul lui, pentru ca evenimentul să fie un succes. Aida Opîrlesc este cea care a „desenat” fața Summitului Tinerilor – a creat tema grafică și a lucrat și ea câteva săptămâni pentru super-look-ul evenimentului. A trebuit să facă față capriciilor organizatorilor, cerințelor partenerilor și unor termene foarte mici pentru realizarea materialelor. Pe ea nu ați (prea) văzut-o efectiv la Summit, dar munca ei ați văzut-o în toate materialele grafice asociate. Horia Onița este cel căruia trebuie să îi mulțumim pentru că mișcarea de tineret a ieșit din eveniment cu o serie de priorități și cu o Rezoluție a Tinerilor. El a ținut legătura cu facilitatorii atelierelor referitoare la prioritățile mișcării de tineret, a asigurat coerența atelierelor și a lucrat cu semnatarii pe textul rezoluției, dar și pe programul de guvernare care o va detalia. Tudor Ogner a pregătit sesiunea în care partidele politice și-au prezentat prioritățile și au discutat cu reprezentanții organizațiilor de tineret. Succesul acestui prim exercițiu de relaționare de acest nivel i se datorează, iar noi îi mulțumim. Patricia Couți, Patricia Iercoșan, Doina Oprea și Eugeniu Vasilescu au fost și ei pe baricade, atunci când au putut și a fost nevoie de ei.

Întâlnirea rețelei de lucrători de tineret a Ministerului Tineretului și Sportului #TineREȚEA l-a avut în spate pe Vilceanu Andrei Tudor.

Pe speakeri, traineri și facilitatori i-ați văzut deja și în albumele puse pe pagina noastră de Facebook. Îi reluăm și aici pe toți, ca să vă amintiți și mai bine ce și cu cine ați discutat:

Mesaje pentru lideri emergenți au transmis Ionuț Stanimir, Director al Direcției de Comunicare a Băncii Comerciale Române, Adriana Roșu, HR Consultant Adecco România, Camelia Potec, campioană olimpică și proaspăt aleasă (după Summit) vicepreședintă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Marcel Tolcea, poet, publicist și profesor universitar, Bogdan Gavrilă, activist și co-coordonator al volumului România Noului Val și Andrei Popescu, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Despre prioritățile mișcării de tineret ați vorbit cu: Vlad Cherecheș (Președinte Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), Cristi Popescu (Vicepreședinte Consiliul Tineretului din România), Ciprian Văcaru (Președinte Organizația de Tineret a Blocului Național Sindical), Buryan Tunde (Președinte Uniunea Liceenilor Maghiari), Ioana Cordoș (World Vision Romania), Mihaela Gîrleanu (Director Executiv Organizația Națională Cercetașii României), Florentina Chiru (Coordonator Comunicare Externă și PR Federația VOLUM), Andrei Coșuleanu (Director Executiv Let’s do it, Romania!), Adrian Socaciu (Președinte Student Sport), Verok Carolina (Președinte Filiala de Tineret al Asociației Surzilor din România), Vasile Porumbaru (Consiliul Tinerilor Instituționalizați), Tudor Ogner (Vicepresedinte Federația Share Cluj-Napoca), Mihai Dragoș (Președinte Consiliului Tineretului din România)

Din partea partidelor politice au acceptat invitația și au vorbit cu voi despre prioritățile partidelor politice Bogdan Tălmaciu, alături de colegii săi Alexandru Bîndar, Alfred Simonis (PSD), Sorin Moldovan (PNL), Vlad Țone (ALDE), Gabriel Popa (PMP) și Molnar Zsolt (UDMR).

Despre finanțarea organizațiilor de tineret ați vorbit cu Andrei Popescu (MTS), Remus Trandafir (MFE), Anca Dejan (ANPCDEFP), Dan Bugariu (Smart City).

Trainerii care au pregătit conectorii să scrie #PovesteaGenerației sunt Silvia Bogdan, Tiberiu Borza, Irina Ionescu, Alin Duminică, Armina Sârbu, Marian Chițu.

V-ați pregătit de dialog structurat cu Mirela Lupu, Lorena Smarandache și Alina Ignea.

Vă mulțumim pentru tot sprijinul și toată răbdarea!

Iar la final, nu vrem să uităm să mulțumim tinerilor României: vă mulțumim că ați participat, că ne-ați confirmat prin implicarea vostră că acest eveniment trebuie să existe, că ați veni în număr așa mare, că ați fost alături de noi și că nu încetați să scrieți împreună cu noi pagini din #PovesteaGenerației noastre.