LevelUp! – Training Programme ⎸Activist Network

 • Post published:6 martie 2023
 • Post Category:Proiecte

Consiliul Tineretului din România (CTR) organizează un nou proiect – Activist Network – care își propune să ofere tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani acces la traininguri de calitate ce au ca scop construirea unei comunități democratice și incluzive în România. Acest proiect face parte din șirul de traininguri locale desfășurate în colaborare cu Forumul European de Tineret (YFJ), alături de Consiliile de tineret din Bulgaria, Cipru, Latvia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania. 

În România, trainingul Activist Network va fi organizat în două sesiuni identice, prima sesiune în format fizic, iar cea de-a doua în format online, fiecare dintre acestea având grupuri diferite de beneficiari. Sesiunea în format fizic va avea loc în București, între 26 și 29 martie, iar cea în format online va fi organizată prin intermediul platformei Zoom, în intervalele 3-5 aprilie și 10-11 aprilie. 

Participarea la Activist Network vă oferă șansa de a urma un training de 20 de ore bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis. Acesta reprezintă oportunitatea perfectă de a dobândi competențele necesare pentru a face o schimbare pozitivă în comunitatea ta și a crea conexiuni noi cu alți tineri activiști. 

Sesiunile de formare la care vor participa tinerii vor fi diverse, precum:

 1. Introducere în activism – concepte și informații esențiale 
 2. Cum rămânem motivați pentru a ne atinge scopul – de ce ar trebui să ne implicăm? 
 3. Comunitatea și contextul general – identificarea actorilor relevanți 
 4. Cum avem grijă de sănătatea noastră în calitate de activiști?
 5. Cum dezvoltăm o campanie? De unde începem?
 6. Acționează! Partea I – Cum transformăm ideea în acțiune? 
 7. Acționează! Partea a II-a – Creează-ți rețeaua!
 8. Promovează-ți acțiunile! Fă-ți mesajul auzit! 
 9. Acționează! Partea a III-a – Managementul campaniei. 
 10. Ce urmează? Pregătește-te pentru următorii pași!

Trainingurile Activist Network au următoarele obiective:

 • Să creeze o rețea națională de tineri activiști;
 • Să sprijine participanții în construirea comunității lor și crearea de conexiuni cu tineri activiști
 • Să ofere instrumentele necesare pentru dezvoltarea competențele specifice construirii și implementării de campanii de activism. 

Înscrierile pentru acest proiect se desfășoară în perioada 6-15 martie 2023, iar prima etapă de selecție este completarea formularului: https://forms.gle/yPo9E8rko3nyXU7K8.

În cazul în care nu puteți participa la trainingul realizat în format fizic, sunteți bineveniți să vă alăturați trainingului organizat în format online. Participarea este gratuită!