office@ctr.ro

Întâlnirea Consililor de Tineret ale țărilor din Sudul Europei

Halkidiki a fost, timp de 3 zile, locul de întâlnire al reprezentanților consiliilor de tineret ale țărilor din Sudul Europei. Consiliul Tineretului din România, reprezentat de Patricia Couți și Mara Miclea, a fost implicat în dezbaterile pe tema politicilor naționale de tineret, în procesul de evaluare al candidaților la Forumul European de Tineret și în elaborarea unui plan de cooperare între consiliile țărilor participante.

Primele sesiuni au fost dedicate prezentării situației actuale a fiecărei țări cu privire la politicile și strategiile de tineret existente, precum și la structurile din Guvernele naționale responsabile de acest sector. 

Concluziile extrase sugerează faptul că tineretul trebuie să fie văzut ca o responsabilitate comună a ministerelor relevante, o prioritate în elaborarea politicilor în domeniile conexe, precum munca și educația și, totodată, o parte integrantă a acestora, într-o viziune transversală, sistemică.

Reprezentanții au făcut o vizită asociației locale de tineret, în cadrul căreia s-au pus în lumină modul de organizare al tinerilor din regiune și oportunitățile din ce în ce mai numeroase de pe urma cărora beneficiază.

O altă sesiune a fost dedicată întâlnirii unor actori importanți din administrația locală și regională, subiectul politicilor de tineret fiind abordat în cadrul unei discuții informale.

Alegerile pentru Forumul European de tineret au constituit tema predominantă pentru cea de-a doua parte a întâlnirii. În această etapă s-au derulat interviurile cu candidații, care și-au expus viziunea și prioritățile. 

Sesiunile finale au fost dedicate viitoarei cooperări între consiliile țărilor sudice, trasându-se un plan de lucru pentru un document comun pe tema condițiilor de muncă și stabilindu-se noi pași în vederea creșterii coeziunii cu restul țărilor balcanice.

Contact:
Patricia Couți, Vicepreședinte Relații Internaționale CTR – patricia.couti@ctr.ro
Mara Miclea, International Relations Officer CTR – international@ctr.ro

Închide