Dialog CTR – MTS pe tema fundațiilor de tineret

Consiliul Tineretului din România și Ministerul Tineretului și Sportului-România au avut o serie de întâlniri în ceea ce privește dezbaterea privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, respectiv a regulamentului prin care se pune în aplicare Legea nr. 146/2002, o temă de interes major pentru sectorul de tineret.

CTR a discutat pe acest subiect cu domnul secretar de stat, Claudiu Catană, cu Andra Mihaela Costache, subsecretar de stat și Maria Tohaneanu, consilier de ministru. Dialogul cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului s-a finalizat cu concluzia că un subiect atât de important trebuie dezbătut într-un context care să permită prezența participanților din teritoriu, fapt care este îngreunat semnificativ de pandemia COVID-19, data limită pentru primirea de propuneri/observaţii fiind mutată pentru 30.04.2020, într-o primă fază.

Apreciem deschiderea Ministerului Tineretului și Sportului spre dialog, precum și celeritatea de care a dat dovadă conducerea MTS. Adoptarea unor politici cu impact major în viața tinerilor din România se poate face doar în prezența lor. CTR militează și va continua să militeze pentru modificarea semnificativă a regimului juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, respectiv a regulamentului prin care se pune în aplicare Legea nr. 146/2002.

Mai multe detalii găsiți aici.