Ministrul „Tineretului” continuă să nu se adreseze tinerilor

Consiliul Tineretului din România condamnă slaba comunicare a activității specific cu privire la sectorul de tineret de către Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

În cadrul conferinței de presă susținute ieri, 21.04.2021, care avea ca scop principal prezentarea unui rezumat al activității Ministerului Tineretului și Sportului de la preluarea mandatului de ministru de către domnul Eduard Novak, domnul ministru a comunicat foarte vag și inexact activitatea Ministerului cu privire la sectorul de tineret, alocând însă restul conferinței pentru prezentarea programelor și activităților ce fac referire eminamente la sectorul sportiv în detrimentul sectorului de tineret.

Ambele domenii sunt importante pentru dezvoltarea sănătoasă a României, atât din punct de vedere social, cât și din vedere politic. Credem însă cu tărie că tinerii au nevoie de o comunicare eficientă din partea instituțiilor aparatului de stat cu privire la programele care li se adresează.

Dezvoltarea fluidă și sănătoasă a unui stat, în concordanță cu principiile democratice, poate fi făcută doar în baza unei încrederi solide între societate și stat. Tinerii însă, având în vedere prezența lor relativ nemulțumitoare la vot în cadrul alegerilor legislative din 2020, de doar 25,9%, așa cum arată poziția CTR despre prezența tinerilor la vot, nu par să aibă încredere în stat și instituțiile sale. Credem totuși că încrederea tinerilor în instituțiile statului poate crește odată cu investițiile acestora în sectorul de tineret și nevoile tinerilor. Totodată, tinerii din medii defavorizate nu au accesul și/sau cunoștințele necesare pentru a obține informațiile ante-menționate pe cont propriu, astfel, modul în care ministrul Eduard Novak a rezumat activitatea instituției pe care o coordonează este cu atât mai problematic.

Rezoluția Tinerilor din România este documentul care prevede soluțiile și viziunea propuse de organizațiile inițiatoare din sectorul de tineret cu privire la problemele și nevoile tinerilor din România. Considerăm că soluțiile pot fi implementate eficient doar printr-o comunicare solidă a acestora către publicul țintă.

Solicităm  Ministerului Tineretului și Sportului comunicarea cât mai rapidă, eficientă și solidă a activității instituției în zona de tineret, într-o modalitate care să le permită tinerilor accesul la informații despre programele și activitățile care îi vizează în mod direct.