office@ctr.ro

50 de idei pentru Europa

În vederea îmbunătățirii cadrului în care se poartă discuțiile cu privire la viitorul Europei, respectiv la ce ar trebui să ne așteptăm și cum ar trebui să ne implicăm pentru a creiona un viitor mai bun, am creat o competiție al cărei scop este de a colecta idei și potențiale soluții pentru diferite subiecte de interes pentru tineri și pentru viitorul Europei.

Prin intermediul acestui apel, tinerii vor putea împărtăși viziunea, cunoașterea și experiența lor cu privire la diferite aspecte ale vieții lor, respectiv să propună soluții și idei care pot contribui la depășirea obstacolelor cu care aceștia se confruntă printr-un angajament comun.

Apelul este deschis în perioada noiembrie 2018 – aprilie 2019, iar câștigătorii vor avea oportunitatea de a rrealiza diferite evenimente și de a-și dezvolta ideile în 2019-202. Un număr total de 50 de idei vor fi recompensate și anunțate public.

CE TREBUIE SĂ FACI?

Împărtășește cu noi cele mai inspirate idei pentru o Europă mai bună prin trimiterea către noi a uneia care să poată să fie răsplătită!

CE OPORTUNITĂȚI ÎMI OFERĂ ACEST APEL? 

 • Oportunitatea de a interacționa, conecta și de a realiza o rețea cu tineri din Europa
 • Posibilitatea de a discuta și îmbunătăți ideea cu alți tineri inovatori timp de două zile în Creative hub-ul din Novi Sad, Serbia. Acest oraș va fi Capitală Europeană de Tineret în 2019 (toate costurile vor fi acoperite)
 • Dezvoltarea și implementarea ideii ulterior acestui moment
 • Împărtășirea ideii la nivel european prin intermediul platformei proiectului
 • Participarea la conferința finală din 2020, organizată în Novi Sad, Serbia (toate costurile vor fi acoperite) 

CINE POATE PARTICIPA? 

 • Tineri cu vârsta între 15 și 30 de ani
 • Grupuri informale de tineri (până la cinci persoane)

Apelul este structurat pe cinci teme, fiecare dintre ideile trimise urmând să ofere răspunsuri la întrebările care definesc fiecare dintre teme. Cei care aplică ar trebui să aleagă una dintre cele 5 teme, nefiind necesar ca solicitanții să se oprească doar la întrebările menționate.

Urmărim ca ideea sau ideile propuse să reprezinte un mix între creativitate și inovare.

Pot fi propuse inițiative comunitare la nivel local, campanii de promovare, programe educațional sau oricare alte idei care evidențiază necesitatea ca tinerii să fie în avangarda modificărilor la nivelul comunităților din Europa. 

SUBIECTELE PROPUSE 

 • O Europă mobilă și a călătoriilor

Cum pot fi îmbunătățite conexiunile între tinerii din Europa?

Tinerii au nevoie de oportunități precum…

 • Locuri de muncă ale viitorului pentru Europa

Care sunt locurile de muncă ce vor fi căutate în viitor, în Europa și cum putem dobândi aptitudinile necesare pentru acestea?

Cum putem potența spiritul antreprenorial în comunitatea noastră? 

 • O Europă incluzivă

Dacă ne dorim mai multe spații incluzive pentru tineri în Europa, trebuie să…

Putem derula programe de tineret într-o Europă mai incluzivă, dacă noi…

 • O Europă prietenoasă cu mediul

Cum am putea fi mai prietenoși cu mediul?

Cum am putea face ca, comunitatea noastră locală să fie mai prietenoasă cu mediul?

Care ar putea fi soluțiile noastre pentru a problemele mediului înconjurător?

 • Tech-Europe 

Cum am putea apropia tinerii și comunitățile locale de tehnologie?

Cum am putea apropia europenii de tehnologie?

 • Europe for You(th)

Care sunt modificările pe care ai dori să le vezi în comunitatea sau regiunea ta și cum ai putea contribui la înfăptuirea acesteia?

De ce aș locui în Europa?

CUM POT APLICA? 

Poți să ne trimiți ideile prin completarea formularului disponibil AICI, până pe 25 aprilie 2019. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare, puteți contacta Consiliul Tineretului din România, persoană de contact fiind Marius Deaconu, director al Departamentului de Politici Publice CTR (0720 028 425, marius.deaconu@ctr.ro). Ne puteți urmări pe Facebook și Instagram.

Apelul este destinat conectării, capacitării și implicării reprezentanților tinerilor, respectiv a tinerilor în general din 10 țări danubiene (Austria, Bosnia și Herzegovina, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Serbia, România, Republica Moldova și Muntenegru) prin intermediul proiectului 50 Ideas for Europe – New Leaders, New Opportunities. Acesta este implementat de Belgrade Open School și organizațiile partenere din regiune, fiind susținut de European Youth Capital Novi Sad (Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS), principalul obiectiv fiind de a contribui la creșterea participării active a tinerilor în creionarea și implementarea unor idei inovative în Europa. 

 

Închide