office@ctr.ro
Un milion de lei pentru activități de tineret în Iași!

Un milion de lei pentru activități de tineret în Iași!

Tinerii din Municipiul Iași vor beneficia, în 2016, de un fond în valoare de 1 milion de lei

Consiliul Local Iași a adoptat astăzi bugetul pentru anul 2016. Astfel, la solicitarea Consiliului Tineretului din România, prin monitorul local Mircea Meriacri și datorită deschiderii pe care au avut-o reprezentanții primăriei, a fost prevăzut un fond pentru activitățile de tineret în cuantum de 1.000.000 RON.  În termeni comparativi, tinerii din Municipiul Iași vor putea cheltui un fond care reprezintă aproximativ 10 % din fondurile Ministerul Tineretului și Sportului destinate tuturor tinerilor din România.

Așadar, Primăria Municipiului Iași a înțeles să respecte dispozițiile legii nr. 350/2006, care obligă autoritățile locale să acorde finanțare pentru activitățile de tineret și mai mult decât atât, să aloce o sumă în acord cu nevoile tinerilor din Iași, cu numărul acestora și  în acord cu mișcarea de tineret în ansamblu.

Articolul 28

(1) Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activităţilor de tineret.

(2) Fondul destinat activităţilor de tineret prevăzut la alin. (1) se utilizează pentru finanţarea activităţii de tineret a structurilor neguvernamentale de utilitate publică de şi pentru tineret, precum şi a unor activităţi de tineret de interes local, stabilite prin consultarea fundaţiilor judeţene pentru tineret, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi a organizaţiilor neguvernamentale de tineret şi pentru tineret de pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective.

“M-a bucurat în primă instanță receptivitatea consilierilor locali care au redactat propunerea de HCL în vederea constituirii unui fond pentru activități de tineret. Ceea ce s-a întâmplată astăzi, însă, reprezintă de departe o nouă luptă câștigată de societatea civilă, iar interesul manifestat de conducerea primăriei față de sectorul de tineret poate aduce ONGT-urile în prima linie a procesului de dezvoltare a acestei comunități.” a declarat Mircea Meriacri, monitor local din partea Consiliului Tineretului din România.

Consiliul Tineretului din România rămâne optimist în privința constituirii în cel mai scurt timp a unui Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret, dar și în privința creării unui cadru transparent de alocare a respectivelor fonduri.

Leave a Reply

Close Menu