Diagnoza privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor

Centrul pentru Politici Educaționale (CPE), alături de Societatea Academică din România și Consiliul Tineretului România, în cadrul proiectului “Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale” vă invită Marți, 27 octombrie 2015, la conferința de lansare a “Diagnozei privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor”.

Evenimentul se va desfășura la Reprezentanța Comisiei Europene în România, parter, sala Spațiul Public European, strada Vasile Lascăr, nr. 31, sector 2, începând cu ora 9:30 și va reuni tineri și reprezentanți ai mediului asociativ de tineret, precum și reprezentanți ai autorităților locale și centrale.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele și concluziile studiului realizat la nivelul celor 41 consilii județene și al consiliilor locale aferente celor 41 de municipiilor reședințe de județ din România, inclusiv la nivelul primariilor de sector din municipiul București, pentru anii 2012-2015, precum și o serie de propuneri de îmbunătățire a modului de gestionare a fondurilor publice de tineret.

Rezultatele diagnozei prezintă un tablou descurajator cu privire la nivelul de implicare și încurajare a implicării tinerilor în accesarea și gestionarea acestora. Mai mult, prevederile legii tinerilor, Legea 350/2006, sunt deseori ignorate de autorități sau tratate cu superficialitate.

Pentru mai multe detalii cu privire la rezultate și la viitoare căi de acțiune, vă așteptăm la evenimentul de lansare și vă invităm să descarcați documentul de pe pagina de internet a proiectului – www.tineripentrudemocratie.cpedu.ro, la secțiunea Resurse, începând cu data de 27 octombrie.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 74.964 euro și se desfășoară în perioada aprilie 2015 – martie 2016 (www.fondong.fdsc.ro).

Centrul pentru Politici Educaționale (CPE) a luat naștere în anul 2014, fiind prima și singura organizație non-guvernamentală din România care își propune să contribuie la îmbunătățirea

proceselor de dezvoltare, implementare și evaluare de politici publice fundamentate cu impact în domeniul educației.
Link-uri utile: www.tineripentrudemocratie.cpedu.ro www.fondong.fdsc.ro

Post Media Link

Office CTR