office@ctr.ro
Cum e să faci parte din echipa CTR?

Cum e să faci parte din echipa CTR?

CTR își extinde echipa și oferă ocazia de a face voluntariat în 7 departamente diferite! Dar termenul limită e mâine și ar fi bine să te hotărâști dacă vrei să faci parte din echipa noastră.

Dacă simți că vrei să faci asta, dar ceva te ține în loc, s-ar putea ca mesajele unor oameni faini care s-au implicat în activitatea CTR în trecut să te inspire.

4“Consiliul Tineretului Din România a fost pentru mine un adevărat laborator de dezvoltare profesională și în egală măsură locul perfect de a lega preietenii cu oameni din toate colțurile lumii. Am lucrat cu pasiune pentru fiecare proiect și inițiativă pe care am dezvoltat-o sub umbrela CTR, pentru că în ritmul meu, folosind ceea ce știam, puteam să contribui la schimbări și decizii cu impact la nivel local, național sau internațional.

Am crescut alături de CTR, și alături de colegi foarte dedicați, am învățat mai mult decât în orice altă școală sau universitate, însă dincolo de aspectele profesionale am descoperit o altă lume, aceea în care vocea ta contează. Ca oricare alt tânăr îmi doresc să contribui la schimbarea lumii în care trăiesc, iar alături de CTR am descoperit că acest lucru se poate, poate mai încet decât mi-aș fi dorit eu dar mai repede decât oriunde altundeva. ” – Veronica Ștefan, președinte CTR 2011-2014

 

Formal, CTR este structura care reprezintă tinerii din România şi aduce cel mai mare impact în politicile şi programele care vizează tinerii. Dacă pătrunzi dincolo de această descriere, descoperi nişte oameni care fac totul să se întâmple. Punctul lor forte nu este modul cum ies în evidenţă sau cum se diferenţiază faţă de cei pe care îi reprezintă, ci motivaţia de a transforma lucrurile ce îi înconjoară în cea mai bună versiune pentru toată generaţia lor. 3

În domeniul tineretului, cele mai multe aspecte sunt în etapa de construcţie, nefiind băgate în seamă de prea mult timp de către decidenţi şi de cei care ne creionează prin legi viitorul. Inerţia mare a sistemului nu poate fi schimbată dintr-o singură sursă şi sunt de părere că trebuie pornit din ambele capete ale spectrului , cei care reprezintă şi cei care sunt reprezentaţi, pentru a aduce o transformare vizibilă cât încă mai suntem tineri. Contribuind prin exemplul personal în comunitate, adunându-ne în grupuri pentru a amplifica acţiunile noastre şi informându-ne constant, alături de sprijinul pe care îl putem da celor care deschid drumurile şi creează modele care să reziste în timp pentru a ajuta întreaga societate pot fi soluţia pentru ceea ce uneori nici nu îndrăznim să ne imaginăm.

Personal, am trecut prin aceste ipostaze, de la tânăr care ajută prin mici acţiuni să facă mediul înconjurător mai plăcut şi mai util pentru cei care interacţionează cu el până la a reprezenta tinerii din România în contexte internaţionale prin intermediul CTR. După ce traversezi aceste etape, realizezi ele că nu sunt ipostaze distincte, ci se suprapun perfect. Schimbarea începe cu tine, alegerea nivelului de impact este selecţia mai uşoară în această ecuaţie.

Aşa cum spunea şi motto-ul CTR: Implicarea eliberează. Fie că alegi să faci acest lucru în preajma ta, fie că ajuţi societatea şi tinerii din România la cel mai înalt nivel prin intermediul CTR, important este să mişti lucrurile care ţin evoluţia României în loc. Eu îţi recomand să le faci pe amândouă. Se poate, iar oamenii cu care lucrezi sunt plini de inspiraţie. Let’s do it!” – Dani Popescu, vicepreședinte CTR 2014-2016

 

Cu 12 an1i de experiență în voluntariat local, național și internațional în momentul în care m-am alăturat echipei CTR, nu consideram că ar fi chiar atât de multe experiențe care m-ar putea dezvolta și mai mult ca persoană, ca entuziasm și mai ales, care să mă facă să-mi doresc să dau mai mult pentru tineri. Evident, m-am înșelat.

Deși nu am pornit cu cele mai multe resurse, dimpotrivă, am avut parte de un nucleu de oameni bine intenționați și cu multă multă putere de muncă, ce s-a încăpățânat să nu lase organizația să plutească. Asta m-a ajutat pe plan personal să-mi clarific și eu intenția de a lăsa de-o parte voluntariatul … că e destul.

În CTR am învățat că niciodată nu este destul, când vrei să faci bine, când vrei să construiești și să colorezi un viitor mai bun. Că este obligatoriu să dai înapoi societății din experiența ta, să lupți pentru ceea ce crezi. Nu există vreo secundă în care să fi regretat faptul că m-am alăturat echipei și în orice moment, aș lua exact aceiași decizie.” – Andrei Crăciun – vicepreședinte CTR 2014-2015

 

“În clipa asta îți pui întrebarea dacă vrei să faci parte din echipa CTR. Sau auzi pentru prima dată că CTR caută oameni și n-ai idee care e treaba. Te înțeleg.

Din perspectiva mea, CTR a fost o experiența care m-a educat și m-a consolidat ca om. Mai exact în primul rând a fost cheia dezvoltării mele prin diversitatea de oameni îndrâzneți cu care am interacționat. Aceștia m-au ajutat prin unicitatea lor să învăț cine sunt, ce pot și mai ales ce vreau să fiu. Așa am înțeles că viziunea despre mine se 2modelează o dată cu experiențele. Am înțeles că nu contează cât de bună sunt, ci cât de bună vreau să fiu. Dacă stau să mă mai gândesc, în al doilea rând, prin CTR mi-am cunoscut mai bine rolul de personaj pe scena societății și a vieții prin varietatea de acțiuni în care m-am implicat. M-am prins mai precis ce limite am, cum le pot depăși și cum reușesc să rezonez cu grupurile din care fac parte. Așa am devenit bună prietenă și cu improvizația. În cele din urmă, cine ești și ce poți, cu bune și cu  rele, te individualizează .

CTR face diferența și de asta cred eu că tu ești omul alături de care o poate face și mai bine. De ce cred că ești potrivit? Pentru că nu crezi în imposibil, ci în vise practice. Pentru că știi că deși rezultatele apar mai greu uneori, desigur,   munca ta va avea impact asupra tinerilor și asupra societății pe termen lung.” – Adina Ardeleanu, secretar și vicepreședinte CTR 2014-2016

Dacă vrei să ai un impact alături de noi, nu mai sta pe gânduri. Nu uita, mai ai doar câteva ore pentru a completa formularul și a-ți găsi locul în echipa CTR. Termenul limită este 6 aprilie, orele 23:59. Aplică acum și hai să dezvoltăm împreună sectorul de tineret din România.

 

Leave a Reply

Close Menu