office@ctr.ro
CTR caută Secretar General și Secretar General Adjunct

CTR caută Secretar General și Secretar General Adjunct

 

Vrei să fii unul din oamenii cheie din mișcarea de tineret din România și să construiești un viitor mai bun pentru generația ta? Dacă da, poți aplica până la data de 7 Octombrie  pentru pozițiile de Secretar General și Secretar General Adjunct în cadrul Consiliului Tineretului din România.

Condițiile colaborării

Căutăm voluntari care să activeze 12 luni pe aceste poziții, cu posibilitate de prelungire. Activitatea se va desfășura în general în București.

Costurile legate de desfășurarea activității vor fi suportate de federație și persoanele selectate vor beneficia de mentorat și sprijin pentru dezvoltarea competențelor utile în desfășurarea activității.

Timpul de lucru normal este de 2 – 4 ore pe zi, cu excepția evenimentelor și perioadelor mai intense din cadrul diferitelor campanii, când poate fi și mai mare.

Activitatea de voluntariat în cadrul CTR, în special pe poziții de coordonare, crește șansele de angajare ulterioară în cadrul federației.

Responsabilități

Secretarul General

 • coordonează Consiliul Director (structura executivă format din directorii de departamente);
 • asigură secretariatul ședințelor Adunării Generale și Biroului Permanent și înregistrarea hotărârilor în instanță și la ANAF, în cazurile în care acest lucru este necesar;
 • asigură, alături de președinte, implementarea Strategiei federației și a Planului de Activități;
 • răspunde de aplicarea prevederilor statutare și regulamentare și a deciziilor forurilor de conducere;
 • are drept de semnătură, alături de Președinte și poate angaja federația în raport cu alte structuri, în limitele și conform procedurilor stabilite de Biroul Permanent;
 • este coordonat și raportează Biroului Permanent (format din președinte și vicepreședinți) și președintelui

Secretarul General Adjunct sprijină Secretarul General și preia, prin delegare, o parte din atribuțiile acestuia (cu excepția dreptului de semnătură, care nu se poate delega).

 

Profil

Secretarul General

 • cunoaște prevederile OG26/2000 și cel puțin unele activități întreprinse de principalele structuri naționale de tineret și/sau de Consiliul Tineretului din România
 • are experiență de cel puțin 2 ani în organizații de tineret, din care cel puțin 1 an în poziții de conducere în organizație
 • are susținerea unei structuri neguvernamentale de / pentru tineret (se recomandă ca aceasta să fie structură națională, fundație sau federație județeană pentru tineret sau organizație afiliată internațional)
 • constituie avantaje experiența în:
  • structuri neguvernamentale naționale de / pentru tineret
  • gestionarea înscrierii de modificări ale statutului și actelor constitutive în instanță și alte proceduri necesare funcționării legale a ONG-urilor
  • managementul și/sau implementarea de proiecte cu finanțare publică nerambursabilă

Pentru poziția de Secretar General Adjunct poate aplica orice persoane care are cel puțin 1 an experiență de voluntariat și a coordonat cel puțin un proiect. Toate criteriile prevăzute pentru Secretarul General constituie avantaje.

Pentru a candida pentru una din aceste poziții, doritorii sunt rugați să trimită CV-ul, scrisoarea de intenție și eventualele scrisori de recomandare din partea unor structuri de tineret pe office@ctr.ro, până la data de 7 Octombrie.

organigrama

Leave a Reply

Close Menu