office@ctr.ro

CTR a devenit membru cu drepturi depline al Forumului European de Tineret

Forumul European de Tineret (YFJ) a acordat Consiliului Tineretului din România (CTR) statutul de membru cu drepturi depline al organizației cu ocazia Adunării Generale desfășurate în perioada 20 – 22 Noiembrie în Capitala Europeană de Tineret 2015, Cluj Napoca, CTR devenind astfel singura platformă de reprezentare a tinerilor din România membră a YFJ. Liderii organizațiilor de tineret din Europa au adoptat de asemenea o declarație prin care cer autorităților române să elimine barierele care au îngreunat sau chiar împiedicat votul a zeci de mii de tineri la aceste alegeri prezidențiale și să evite sancționarea celor care au protestat pașnic.

CTR, membru al Forumului European de Tineret
Forumul European de Tineret – YFJ este platforma organizațiilor de tineret din Europa. Reprezentând 99 de organizații membre, atât Consilii Naționale ale Tinerilor cât și Organizații Internaționale de Tineret, YFJ consideră organizațiile neguvernamentale de tineret ca fiind mijlocul principal prin care tinerii sunt capacitați, încurajați, implicați, reprezentați și sprijiniți.

Consiliul Tineretului din România – CTR este persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, neguvernamentală și autonomă, constituită prin asocierea liberă a structurilor neguvernamentale de / pentru tineret interesate care îndeplinesc condițiile prevăzute în Statut. Scopul principal al CTR este de a acționa pentru apărarea și promovarea drepturilor tinerilor români din țară și din străinătate și pentru creșterea participării active a acestora la viața comunităților în care activează, precum și de a susține și promova interesele comune ale membrilor săi la nivel local, regional, național, european și internațional.

„Obținerea statutului de membru cu drepturi depline în Forumul European de Tineret încheie un capitol important din istoria mișcării de tineret din România și deschide un altul, mai dinamic, implicat și în același timp cu un impact semnificativ în rândul reprezentării tinerilor români la nivel internațional. În cei câțiva ani de colaborare cu această structură, Consiliul Tineretului din România a devenit mai întâi membru candidat și apoi s-a dezvoltat astfel încât să îndeplinească exigențele cerute pentru aderarea completă. De acum încolo putem sta la masă cu reprezentanții tinerilor și ai organizațiilor de tineret din celelalte țări din Europa ca parteneri egali și putem participa nu doar la dezbateri și consultări ci și la deciziile platformei. Sperăm ca asta să ne ajute să ducem temele importante pentru noi și mai sus în topul priorităților!” – Mihai Dragoș, președinte CTR

{gallery}articole/GA_EYF_2014{/gallery}

Închide