Consiliul UE aprobă abordarea generală cu privire la „Corpul european de solidaritate”

Astăzi, 20 noiembrie, Consiliul Uniunii Europene a aprobat poziția sa cu privire la o propunere a Comisiei Europene privind Corpul european de solidaritate (CES). Scopul propunerii este de a consolida coeziunea, solidaritatea și democrația în Europa, oferind tinerilor posibilitatea de a se angaja voluntar sau de a lucra în proiecte benefice din întreaga Europă.

Elementele principale ale textului convenit de Consiliu sunt:

  1. CES va fi deschis pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani din Uniunea Europeană din țări candidate și potențial candidate, țări AELS și SEE, Elveția și țări ale politicii europene de vecinătate.
  2. Va fi propusă o gamă largă de activități de solidaritate, inclusiv voluntariat, stagii, locuri de muncă și proiecte de solidaritate conduse de tineri.
  3. CES va oferi șansa de a sprijini entitățile publice și private care activează în consolidarea coeziunii, solidarității și democrației în Europa, de exemplu prin abordarea excluziunii sociale, a sărăciei, a sănătății sau a muncii privind primirea și integrarea refugiaților.
  4. CES se va baza pe bunele practici ale programelor existente, în special Serviciul European de Voluntariat. Bugetul global se va baza pe redistribuirea de la rubrica 1A, ceea ce înseamnă diferite programe existente.

Gasiți mai multe despre program aici: http://bit.ly/2zSij48.

Mai multe informații despre decizia Consiliului aici: http://bit.ly/2iyAxhj.