office@ctr.ro

Sesiune de studiu pe tema rolului consiliilor naționale de tineret în dezvoltarea politicilor publice

15-20 octombrie 2018, Budapesta, Ungaria
Se caută participanți pentru o sesiune de studiu pe tema depășirii barierelor existente pentru membrii organizațiilor de tineret - cum depășim aceste bariere și de ce este nevoie pentru a crește participarea tinerilor?

Proiectul este o inițiativă comună a consiliilor naționale de tineret din Macedonia (FYROM), Serbia (KOMS), Polonia (PROM), România (CTR), Ucraina (NYCUkraine) și Ungaria (NIT) și se desfășoară în colaborare cu Consiliul Europei și cu sprijinul Forumului European de Tineret din Budapesta.

Când? 15-20 octombrie 2018
Unde? Centrul European de Tineret Budapesta (EYCB)
Cine? Pot participa tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani din statele membre ale Consiliului Europei, dar și din Belarus, Vatican și Kazakhstan
Teme: Participarea tinerilor, Populism, Drepturile omului, Muncă în domeniul tineretului, Politici de tineret
Deadline: Miercuri, 12 septembrie 2018, 23:59 (CET)

Această sesiune de studiu are drept temă barierele cu care se confruntă tinerii din societatea civilă pentru a se organiza și a se implica, precum și drepturile tinerilor de a participa activ la procesul decizional. Mai mult, în cadrul acestei sesiuni de studiu se va explora capacitatea consiliilor naționale și a altor organizații de tineret de a iniția și modela procesul de dezvoltare al politicilor de tineret.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR
• Să aibă vârste cuprinse între 16 și 29 de ani (participanții cu vârsta sub 18 ani trebuie să aibă acordul părintelui/tutorelui pentru a participa);
• Să fie reprezentant/ă a unui consiliu național sau a unei organizații membre a acestuia sau să fie membru/ă a unei organizații de tineret (ex.: organizații non-guvernamentale naționale sau internaționale) și să aibă experiență în domeniul abordat ca temă în sesiunea de studiu;
• Să fie cetățean al unui stat membru al Consiliului Europei sau Belarus, Vatican și Kazakhstan;
• Să aibă experiență în dezvoltarea politicilor de tineret și participarea tinerilor;
• Să poată fi prezent/ă la sesiunea de studiu pe toată perioada desfășurării acesteia.

ASPECTE ADMINISTRATIVE
Costurile călătoriei, cazarea și masa sunt acoperite de Consiliul Europei. Rambursarea se va face pe loc, la sesiunea de studiu și se va efectua numerar, în euro, la prezentarea biletelor/facturilor sau a altor dovezi a plăților efectuate.

Taxa de participare la sesiunea de studiu este de 50€ per participant. Această taxă va fi dedusă din suma totală de restituit a costurilor de călătorie.
Echipa de organizare va selecta 25 de participanți.

EȘTI INTERESAT/Ă?
Te rugăm să completezi acest formular de înscriere și să îl trimiți la nycstudysession@gmail.com sau să completezi formularul de înscriere online.
Deadline: Miercuri, 12 septembrie 2018, 23:59 (CET).

Close Menu