office@ctr.ro
Adunarea Generală CTR şi seminarul „Dialog cu tinerii privind abordări strategice în activitatea de tineret”

Adunarea Generală CTR şi seminarul „Dialog cu tinerii privind abordări strategice în activitatea de tineret”

Consiliul Tineretului din România deschide astăzi Adunarea Generală și seminarul „Dialog cu tinerii privind abordări strategice în activitatea de tineret”, organizat în cadrul proiectului „Tineri pentru democrație – transparență și bună guvernare în alocarea și gestionare fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale”, proiect finanțat prin granturile SEE în cadrul Fondului ONG în România, program sprijinit financiar de statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

 

În cadrul evenimentului se vor lansa rapoarte și analize referitoare la implementarea Schemei de Garanție pentru Tineri în România, legislația și funcționarea fundațiilor pentru tineret, respectiv soarta patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist și situația alocării de fonduri pentru tineret la nivelul județelor și municipiilor reședință de județ.

 

Au confirmat participarea reprezentanții a peste 25 de federații, funcații, rețele de asociații și asociații cu recunoaștere internațională de și pentru tineret. Vor lua parte la deschidere sau în cadrul dezbaterilor Ligia Deca, Consilier de Stat în Administrația Prezidențială; Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice; Violeta Alexandru, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Civic; Andrei Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului; Valeriu Nicolae, Secretar de Stat în Ministerul Muncii – precum și o serie de alte personalități și instituții și vor fi transmise mesaje din partea Președintelui României, dl. Klaus Iohannis și Președintelui Senatului României, dl. Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Agenda evenimentului poate fi consultată aici: CTR_Agenda Adunarea Generala_2016

Leave a Reply

Close Menu